Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape.
Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin la foc mic. Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu orezul. Intr-un bol se pune carnea tocata impreuna cu orezul si ceapa calite. Adaugam sare, piper macinat, delikat si amestecam totul bine. Se condimenteaza in functie de gustul fiecaruia.
Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita, scoatem samburii in totalitate si ii curatam de nervurile din interior, apoi incepem sa ii umplem cu umplutura de carne. Ii umplem, apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii (se vor fierbe mai bine). Dupa ce am terminat de umplut ardeii in oala in care urmeaza sa ii punem la fiert, asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti, punem cam 1 lingurita sare, 1/2 l bulion, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.
Se servesc cu un sos de rosii si cu smantana.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii