autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
O mancare foarte gustoasa, fina, eleganta si suculenta... daca stii cum sa o prepari... daca depui un pic de efort si mult suflet..., , -10 ardei grasi potriviti, -300 g carne tocata de vita, -300 g carne tocata de porc, -2 oua, -2 cepe potrivite, -3-4 morcovi tineri, -1 cana de orez, -2 linguri de pasta de rosii, -1 kg de rosii, -marar, -patrunjel, -300 ml suc de rosii, -1 l supa de carne sau de legume, -sare, -piper, -boia de ardei, -2-3 crengute de cimbru, -2 foi de dafin, -30 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

1. Se curata ardeii, se spala si li se scot cotoarele;
2. Se pune carnea tocata de porc si vita intr-un vas, se adauga orezul curatat si spalat, cele doua oua, pasta de rosii, mararul si patrunjelul tocate marunt, morcovii dati pe razatoarea mare, ceapa taiata marunt.
3. Se amesteca bine compozitia, apoi se potriveste de sare, piper si boia, dupa gustul fiecaruia.
4. Se umplu ardeii si se capacesc cu cate o felie de rosie.
5. Se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei ardeii, vertical, unul langa altul, cu capacul in sus.
6. Se dau rosiile pe razatoarea mare.
7. Se pune supa peste ardei, rosiile razuite, sucul de rosii, foile de dafin, crengutele de cimbru, se acopera, se pun la foc mic timp de 1 ora si 30 de minute pana scade zeama.

Se servesc fierbinti cu iaurt deasupra sau smatana, dupa preferinta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ARDEI UMPLUTI CU CARNE DE CURCAN

ARDEI UMPLUTI CU CARNE DE CURCAN

Se taie capacelele ardeilor la rotund cu un cutit, se curata inauntru bine, se spala si se pun la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu peste

Ardei umpluti cu peste

Orezul se curata de impuritati,se spala si se fierbe pe jumatate in apa rece cu cateva picaturi de

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Buni si hranitori!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Buni si aratosi ardeiuti trai!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Promit sa incerc si eu sa fac ciorbica cu ardei umpluti...cat de curand...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      "...O mancare foarte gustoasa, fina, eleganta si suculenta..." ai perfecta dreptate draga mea !!!Bravo.... Eu fac ciorba de ardei umpluti. Asa ii plac sotului....

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      la fel ii prepar si eu...dar pacat ca n-am mai facut de foarte mult timp...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Ii ador! tare bine mai aratã!!!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Buni ,buni ardeiașii astia ai tai. Eu fac ciorbica de ardei umpluti ,e o minunatie.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Buni si aromati.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • O mancare foarte gustoasa
  • fina
  • eleganta si suculenta... daca stii cum sa o prepari... daca depui un pic de efort si mult suflet...
  • -10 ardei grasi potriviti
  • -300 g carne tocata de vita
  • -300 g carne tocata de porc
  • -2 oua
  • -2 cepe potrivite
  • -3-4 morcovi tineri
  • -1 cana de orez
  • -2 linguri de pasta de rosii
  • -1 kg de rosii
  • -marar
  • -patrunjel
  • -300 ml suc de rosii
  • -1 l supa de carne sau de legume
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • -2-3 crengute de cimbru
  • -2 foi de dafin
  • -30 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buni si hranitori!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare chinezesti picante