Ardei umpluti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei grasi (de preferinta rosii),
  • 200 g orez,
  • 75 g seminte de pin,
  • 75 g stafide,
  • 2 rosii mari,
  • 2 cepe,
  • 150 g branza telemea,
  • 100 ml ulei de masline,
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Fierbeti orezul circa 10 minute in apa clocotita si sarata si lasati-l sa se scurga.

Spalati ardeii, zvantati-i, taiati-le capacelele cam la 1/3 din inaltime si indepartati semintele si nervurile din interiorul lor. Inmuiati stafidele intr-un bol cu apa calduta, rumeniti semintele de pin intr-o tigaie fara grasime si lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta.

Incingeti cuptorul la 180gr.. Taiati branza telemea cubulete, opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati miezul bucatele. Curatati ceapa si tocati-o marunt.

Caliti ceapa - intr-o cratita - in jumatate din cantitatea de ulei si adaugati apoi orezul, rosiile, stafidele scurse, cimbrul, sare si piper. Lasati-le sa fiarba 5 minute la foc mic, dupa care incorporati cubuletele de branza.

Asezati ardeii unul langa altul intr-o forma termorezistenta, umpleti-i cu amestecul preparat anterior si puneti-le capacele. Stropiti-i cu uleiul ramas, turnati in forma apa (circa 1 cm) si dati-i 40 de minute la cuptorul incins. Serviti-i fierbinti sau calduti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise