Ardei Umpluti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ardei Umpluti

Ingrediente

  • - 10 - 12 ardei potriviti
  • - 750g carne tocata
  • - un ou
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - 2 linguri orez
  • - patrunjel
  • - sare si piper
  • - 4-5 rosii sau pasta de tomate (puteti folosi rosii in bulion)
  • - 1/2 lingurita faina
  • - smantana

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si acum a devenit mancarea lui preferata.

Se iau ardeii, se scot cotoarele si se curata de seminte, apoi se spala si se lasa sa se scurga.

Intr-un bol separat se pune carnea tocata, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare (pastrati putina ceapa si putin morcov pentru sos), oul, orezul spalat, sare si piper, jumatate din patrunjelul tocat marunt si apoi amestecati bine pana se omogenizeaza.(eu am avut in congelator carnea gata preparata de acum cateva saptamani cand am facut sarmale).

Se umplu ardeii cu compozitia de carne tocata si daca folositi rosii taiati 2-3 rosii in felii, cate o felie pentru fiecare ardei si punti-o peste carne ca un capac. Eu am preferat sa umplu rosiile mele...

Puneti restul de ceapa si morcov la calit in putin ulei, cand ceapa a devenit transparenta puneti faina si amestecati bine.

Intre timp se oparesc rosiile si se decojesc (Se pun in apa fiarta pentru un minut sau pana crapa coaja) apoi pasati cu o furculita. Turnati rosiile peste ceapa calita si stingeti cu o cana de apa. Lasati sa fiarba pentru 1-2 minute.

Asezati ardeii intr-o cratita (incercati sa ii asezati cu deschizatura in sus daca nu puteti nu este nici o problema) si se pun rosiile cu ceapa calita si morcovul cat sa acopere ardeii (daca este nevoie mai adaugati apa) si se pun la fiert. Potriviti de sare.

Cand ardeii si carnea s-au fiert adaugati restul de patrunjel tocat si stingeti focul. Se serveste cu smantana.

POFTA BUNA!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise