autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2013

Ingrediente
-7 ardei, 1 ceapa, -1/2 ardei gras rosu, -1ou sau 2 albuse, -1 tija sedano, -2 morcovi, -250g carne macinata, porc si vita, -200ml sos tomat, -100g orez, -3 linguri zahar, -1 sau 2 linguri faina, -300ml apa+apa pt fiert ardeii, -ulei, -sare, -piper, -frunze de telina, -frunze de marar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele, iar cu o lingurita se curata interiorul ardeilor.

Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosii mai tarziu.



Se lasa deoparte, ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.

Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de sedano si morcovii. Se lasa legumele cateva momente la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.

Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.

Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.



Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.

Se va pune apa, sa-i acopere aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand sunt moi, ardeii.

Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul, din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.

Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!





Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

Spalam rosiile si le stergem cu un servet. Le taiem un capac, le scobim miezul si le scurgem de

7 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Laura-Cristina Chelciov , 11 noiembrie 2013

    Sunt si foarte buni! Multumesc. :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    arata tare bine...

  • Laura Cristian Chelciov , 30 septembrie 2013

    Multumesc :)

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      gustos,place mult!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • -7 ardei
  • 1 ceapa
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1ou sau 2 albuse
  • -1 tija sedano
  • -2 morcovi
  • -250g carne macinata
  • porc si vita
  • -200ml sos tomat
  • -100g orez
  • -3 linguri zahar
  • -1 sau 2 linguri faina
  • -300ml apa+apa pt fiert ardeii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -frunze de telina
  • -frunze de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata tare bine...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne de porc