Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 1 ceapã, 0,5 dl ulei de mãsline, 2 rosii, sare, piper si oregano sec, 2 ardei rosii, 200 gr. brânzã feliatã (gouda,flamengo...), optional 2 linguri parmezan, optional seminte de pin prãjit, busuioc proaspãt, oregano, cepsoarã
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
7 voturi
Mod de preparare
1)Prãjeste putin ceapa tocatã in uleiul de mãsline.
Adaugã rosiile tocate fãrã pielitã si lasã sã se inmoaie.
Condimenteazã.
2)Taie fiecare ardei in patru pãrti pe lung.Scoatele semintele, ungei bine cu ulei de mãsline si pune-i intr-o formã pt. cuptor.
3)Pune amestecul de rosii peste ei, apoi felii de brânzã, parmezan.
4)Dã la cuptor cca. 20 min. la 200ºC.
Scoate si pune oregano sec si busuioc.Ador oregano in salate,dar...sotul nu suportã asa cã am pus in loc cepsoarã tocatã.
Poftã bunã!
Ardeiul (Capiscum anuum)este originar din Mexic,America Centralã si N America de Sud.
Primul european care la descoperit a fost Cristofor Columb, care la numit "pimiento".Sunt persoane care le cultivã ornamental, existând ardei:albi,albastri,vineti, negri...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010
Meriti toate stelutele pentru prezentarea ta.