Ingrediente
500 gr orez, 100 gr malai, 1 kg praz, 4 cepe, 200 ml ulei, 800 ml suc de patlagele galbene, 2 linguri bulion de gogosari, 200 gr soia granule, 3 kg ardei galbeni, 1 lingura sare, 1 lingura oregano, 1 kg ciuperci gata fierte (hulughite)
Dificultate: Medie | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
Se curata prazul, se toaca si se pune la prajit cu ulei; se curata ceapa, se toaca si se pune peste praz la prajit, cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul si se toarna prajeala intr-un vas.
Se clateste orezul, se pune cu putina apa la fiert si cand orezul absoarbe apa, se toarna peste praz si ceapa, se adauga oregano, ciupercile date prin masina de carne, malaiul, soia, sucul de patlagele, bulionul de gogosari, sare si se omogenizeaza compozitia; se umplu ardeii, se pun la loc cotoarele, apoi se pun intr-o oala, se adauga apa, se pune capac si se fierb la foc mic, la cuptor.
Sa aveti pofta, dragilor!