Ingrediente
- 3 aripi de curcan, - condimente: piper, cimbru, boia de ardei, busuioc, maghiran, oregano, - sare, - 1 lamaie, - 1 portocala, - 1 grefa, - 1 lingura miere de albine, - 3 cartofi mari, - 3 linguri grasime de pasare.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
7 voturi
Mod de preparare
2. Intr-un castron adaugam aripile, le ungem cu grasime de pasare si le condimentam cu amestecul de condimente si sare.
3. Se unge o tava cu restul de grasime, se aseaza aripile, se acopera cu o folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins timp de 1 ora. Avem grija ca dupa 1/2 ore sa intoarcem aripile, iar daca este nevoie sa adaugam putina apa calda.
4. Intre timp cartofii se curata, se spala si se taie felii groase. Se adauga in tava dupa o ora si se mai lasa friptura la cuptor inca 1/2 ora.
5. Se storc de zeama lamaia, portocala si grefa si se amesteca cu mierea de albine.
6. Sosul format se adauga in tava cu 10 minute inainte sa oprim focul, avand grija sa luam si folia pentru ca friptura sa capete o culoare frumoasa.
Se scot cartofii si friptura, iar sosul ramas il strecuram si se serveste cu cartofii si friptura.
7. Eu am servit-o alaturi de salata de varza cu morcovi, sau cu orice alta salata va place.
Pofta buna!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Carnea de curca si curcan se combina foarte bine cu sosurile obtinute pe baza de fructe... In afara de cel folosit aici de mine (lamaie, portocala si grefa), un alt sos reusit se obtine din zeama de mar, para si gutuie, amestecat cu miere.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
foarte interesant....
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Arata tare bine...
Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
ceva deosebit,merita incercat.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Multumesc!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
O bogatie de arome,sigur sunt tare bune.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Cred ca este un deliciu ! Felicitari ! ai votul meu.