Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi

Ingrediente

  • - aripioare de pui (eu am avut o caserolă cu 10 aripi)
  • - făină
  • - 2 ouă
  • - lapte
  • - fulgi de porumb
  • - sare
  • - piper
  • - boia de ardei iute
  • - verdeţuri uscate (opţional)
  • - ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • - 2 căţei de usturoi
  • - un iaurt mic
  • - ulei de măsline
  • - sare

Mod de preparare

Aripioarele crocante:

Mai întâi de toate, curăţăm şi spălăm bine aripile, apoi le tăiem în două. Vom folosi doar cele două bucăţi mari, lăsând deoparte partea cea mai mică a aripii. Pe o farfurie plată, amestecăm făină cu sare, piper, boia de ardei iute şi verdeţuri uscate (e opţional, eu am folosit Verdeţuri de Provance pentru că-mi sunt pe plac).

Într-un bol batem două ouă, adăugăm o lingură de lapte, sare şi puţină boia de ardei iute. Amestecăm totul cu o furculiţă sau un tel. Întindem o folie de plastic şi aşezăm fulgii de porumb pe jumătate din suprafaţa ei. Cu cealaltă jumătate de folie acoperim fulgii, iar apoi îi fărâmiţăm pe deasupra foliei cu ajutorul unui făcăleţ.

După ce am terminat de pregătit tot ce ne trebuie, ne apucăm să ungem aripioarele. Le trecem mai întâi prin făina combinată cu condimente, apoi prin ou şi apoi prin fulgii de porumb.

Acum că am terminat de învelit toate aripioarele în fulgii de porumb le putem prăji. Într-o tigaie punem cam jumătate dintr-o sticlă de floarea soarelui pentru ca aripile să se prăjească uniform. Aşteptăm până uleiul s-a încins pentru a pune aripile în tigaie. Le lăsăm acolo cam 9-10 minute la foc mediu, întorcându-le o dată sau de două ori pentru a fi siguri că s-au rumenit pe ambele părţi.

După ce s-au prăjit, le punem pe o farfurie pe care am aşezat în prealabil un strat dublu de prosoape de bucătărie din hârtie. Stratul de prosoape va absorbi tot uleiul în exces.

Sosul de iaurt şi usturoi:

Simplu ca “Bună ziua!”. Curăţăm doi căţei de usturoi şi îi pisăm într-un bol. Adăugăm o lingură de ulei de măsline şi puţină sare. Amestecăm bine cu un tel. Turnăm un iaurt mic şi amestecăm din nou. Gata si sosul!

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise