autor:

frunza janet

» » Aperitive

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, -4 aripi de pui, -2-3 oua, -3 linguri de faina, -o punga de fulgi de porumb, -sare si piper dupa gust, , Pentru sos:, -o sticluta de pimento chilli sauce, -30 g de miere de albine, -o lingura de otet, -o lingurita de condimente pentru pui, -un varf de lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de condimentat). Intr-o farfurie punem faina, in alta punem fulgii de porumb zdrobiti, iar ouale le punem intr-un bol si le batem bine cu o furculita.



Luam fiecare bucata de aripa, o trecem prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Dupa ce am terminat operatiunea cu toate aripile, le vom praji in ulei incins, la foc mai mic, pentru a se patrunde bine carnea. Le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie si le vom servi alaturi de sosul picant, pe care l-am pregatit astfel:



Intr-un bol punem mierea, sosul pimento, sarea, otetul si condimentul de pui. Amestecam foarte bine pentru omogenizare. Este un sos destul de picant, cui nu-i place asa picant, trebuie sa reduca din sosul pimento.



Este o gustare excelenta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Iftodi Yulyan , 24 august 2015

    Sunt super eu le fac mereu sunt excelwntw

  • Addy Fcsb , 07 martie 2015

    iRaphahell m-a trimis aici!

  • Ana Irina , 14 octombrie 2014

    Probabil 30g.

    • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2014

      Sunt foarte bune,noua ne plac mult.

    • Maria Balaj , 05 septembrie 2014

      300 g miere????

    • Angela Grigoras , 04 septembrie 2014

      Sunt minunate le-am pregatit cu ficele mele in Canada unde sunt toate sosurile posibile.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • -4 aripi de pui
  • -2-3 oua
  • -3 linguri de faina
  • -o punga de fulgi de porumb
  • -sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • -o sticluta de pimento chilli sauce
  • -30 g de miere de albine
  • -o lingura de otet
  • -o lingurita de condimente pentru pui
  • -un varf de lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

15 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune,noua ne plac mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Limba de porc cu sos de capere