Avat cu rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Avat cu rosii

Ingrediente

  • - 1 avat 1,5 Kg ;
  • - 2 rosii ;
  • - 1 jumatate cutie rosii decojite ;
  • - 1 legatura ceapa verde (4-5 cepe);
  • - 1 ardei gras verde ;
  • - 100 gr masline negre ;
  • - 1 jumatate de lamaie ;
  • - 1 pahar mic de vin alb (100ml);
  • - 1 pahar apa (200 ml)
  • - 5-6 catei usturoi ;
  • - busuioc verde sau uscat ;
  • - ulei de masline ;

Mod de preparare

Se curata avatul si se tund aripioarele si coada cu foarfeca de bucatarie, se taie in doua jumatati pe de-a lungul se sareaza si se da cu piper.

Se pune pestele in tava unsa cu ulei, se intoarce pe amandoua partile si se da cu uleiul din tava, apoi se lasa la cuptor pana se albeste.

Se taie ceapa verde rondele mici, rosiile decojite fasii lungi, cele doua rosii felii subtiri rotunde , ardeiul rondel, usturoiul marunt.

Se scoate tava si se presara ceapa, apoi rosiile decojite si se toarna sosul de la ele uniform peste toata tava, apoi se pun feliile de rosii si maslinele,

se presara busuioc uscat sau frunze verzi, se pune apa usor in tava, se da un praf de sare si se da la cuptor.Peste 15-20 min se scoate tava si se presara

usturoiul marunt si se stropeste cu vinul alb.

Se lasa la cuptor inca 15-20 min, cand e gata se serveste in farfurie cu felii de lamaie asezate deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise