Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta Yufka
  • 500 g branza sarata
  • 1 legatura patrunjel
  • piper proaspat rasnit
  • 4 oua
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml apa
  • boia dulce
  • chimen/ susan

Mod de preparare

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc

(ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului) si sunt 5 bucati foi mari rotunde intr-un pachet (500 gr).

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Branza se da prin razatoarea mare.

Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste branza rasa.

Se rasneste piper din belsug, se amesteca si se lasa deoparte.

Se bat ouale, se adauga iaurtul si cei 100 ml de apa si se omogenizeaza bine.

Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (30x 20cm) si se aseaza prima foaie de placinta Yufka, lasand marginile sa iasa din tava.

Se ia o alta foaie, se rupe in bucati mari si se pune peste foaia intinsa initial.

Se pun cam 3 polonice din amestecul de ou si iaurt peste aluatul rupt in bucati apoi jumatate din cantitatea de branza si se intinde uniform.

Peste stratul de branza se pune o foaie si jumatate rupte in bucati, 3 polonice din amestecul de ou si iaurt, restul de branza si se intinde uniform.

Deasupra se aseaza inca o foaie de aluat rupta in bucati si se strang capetele care ies din tava. Se pune si ultima jumatate de foaie care a mai ramas in forma de dreptunghi.

Deasupra se toarna restul de amestec de ou si iaurt.

Se presara boia si seminte de chimen/ susan.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute - 180 gr C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise