autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

baclava

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Ingrediente
300g nuci, 2 lingurite scortisoara, 2 foietaj de 275g fiecare, pentru sirop, 300ml apa, 250g zahar, 300g miere, 2 fiole esente de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara
dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza
dupa ce s-a rulat taiem produsu obtinut in bucati mici si le punem in tava
de dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min
dupa care pregatim siropul:
punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom
punem siropul peste bucatile de baglava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min
se serveste rece ,cu siropul peste ea care nu a fost absorbit de foi
pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu

29 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    Foarte buna si usor de pregatit .

  • Georgiana Cosac

    Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Delicios!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Foarte fina si aromata!***** Nu stiu cun mi-a scapat reteta ta.Felicitari.

    • Fara foto

      lstanciu37 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      super

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      F.buna baclavaua.Frumos prezentata.

    • Fara foto

      lia , 08 februarie 2010

      Foarte bune si gustoase, ai votul meu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Buna ft buna,felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Sunt tare apetisante, as servi dar le pazeste bebe frumuselul!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult baclavalele cu nuca si fistic mult..

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      FOARTE BUNA,DA AI FACUT NU TE.AI JUCAT.FELICITARI AI VOTUL MEU

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 300g nuci
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 foietaj de 275g fiecare
  • pentru sirop
  • 300ml apa
  • 250g zahar
  • 300g miere
  • 2 fiole esente de rom

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

79 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna si usor de pregatit .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos