Baclava

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Baclava

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 700 gr nuci macinate,
  • 800 gr zahar( sau mai putin daca se doreste mai putin dulce),
  • 400 gr margarina unirea original,
  • zahar vanilat dupa preferinta,
  • coaja lamaie si portocala,
  • un praf de sare,
  • 250 ml apa.

Mod de preparare

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic.

Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se lege.

Cuptorul se preincalzeste la 120 grade, la foc potrivit, pt cei ce nu au cuptor cu gradatie.

Se foloseste tava de la aragaz.

Se trece la asamblare astfel: se unge tava cu putina margarina topita pe toata suprafata, se aseaza prima foaie de placinta si se unge cu margarina pe toata suprafata , se continua tot asa cu jumatate din foile de placinta. Apoi se pune umplutura de nuca, se niveleaza si se pun si celelalte foi pe rand, ungandu-se fiecare foaie in parte cu margarina. Cand am terminat de pus toate foile lasam asa pt cateva minute apoi trecem la portionarea baclavalei cu un cutit bine ascutit. o bagam la cuptor si e gate cand se rumeneste frumos.

Cat timp sta la cuptor facem siropul: din 500 gr de zahar, putina vanilie si 250 ml apa le punem la fiert si lasam sa fiarba cateva minute, pana devine un sirop mai gros. Dam de pe foc si adaugam coaja rasa de portocala.

Dupa ce s-a copt baclavaua o scoatem din cuptor si turnam siropul caldut. Se lasa aproximativ o ora pt a se insiropa bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise