autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
Recent intoarsa din Turcia, tara baclavalelor, m-am gandit sa prepar si sa va impartasesc aceasta reteta simpla, dar deosebita., , 400g foi placinta (1 pachet), 400g miez de nuca macinat, 1 lingurita scortisoara, 200g zahar, 200g miere, 200ml apa, unt / margarina topita pentru uns foile

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei.

Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scotisoara si 2-3 linguri de zahar.

Se topeste margarina.

Se unge tava, se ia o foaie, se pune in tava, se unge din nou.

Se pun 3 foi, apoi se presara nuca macinata.

Se pun urmatoarele 3 foi unse, apoi din nou nuca pana se termina foile si nuca.

Se portioneaza baclavaua si se da la cuptor pentru 20-25 minute pana se rumeneste.

Intre timp se prepara siropul. Apa si zaharul se amesteca intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga mierea. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se

16 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luisiana Genoveva , 11 iulie 2015

    nu se face cu foı de placınta cı cu foı specıale de baklava

  • Fara foto

    Cristian Rauta , 10 iulie 2015

    Adevarata nebunie ! Eu fac mai mult sirop !

  • Fara foto

    Amalia Ghinea , 15 iulie 2014

    supeer!

    • Fara foto

      Dorina Elena , 13 iulie 2014

      trimite-mi si mie ana

    • Fara foto

      Anisoara Mihai , 13 iulie 2014

      super de bune

    • Fara foto

      Cornelia Irina Cocu , 13 iulie 2014

      mie nu mi se apleaca de baclava.:D

    • Fara foto

      Luiza Mocanu , 13 iulie 2014

      puneti si o lingura de zeama de lamaie la sirop, ca sa puteti manca mai multa fara sa vi ,,se aplece"...

    • Fara foto

      Gabi Birsan Gaby , 13 iulie 2014

      eu una nu rezist,,,,,,,,,,abia astept sa o prepar,,,,,,,,,,,,imi place la nebunie,,,,,,,uit de silueta cind vine vb de baglava

    • Fara foto

      Daniela Petenchi , 07 noiembrie 2013

      O reteta indicata in serile lungi de iarna si contraindicata in curele de slabire...sa vedem cine rezista...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Delicioasa!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Imi place tare mult baclavaua...yumi,yumi.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Foarte buna,si mie imi place mai mult cea cu nuci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Recent intoarsa din Turcia
  • tara baclavalelor
  • m-am gandit sa prepar si sa va impartasesc aceasta reteta simpla
  • dar deosebita.
  • 400g foi placinta (1 pachet)
  • 400g miez de nuca macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200g zahar
  • 200g miere
  • 200ml apa
  • unt / margarina topita pentru uns foile

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salam de biscuiti