Se amesteca apa calduta cu drojdia pina se dizolva si lingura de ulei daca doriti.
Faina o asezam intr-un castron, facem o gropita in centru, adaugam sarea si aici turnam apa amestecata cu drojdia si uleiul. Daca aveti masina de paine ar fi de preferat sa pregatiti aluatul acolo (nu se va lipi), daca nu, faceti ca mine: amestecati bine cu o lingura de lemn pina va plictisiti si face bule de aer. Acoperim castronul cu aluatul si lasam la odihnit o ora.
Pe planseta de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Impaturim aluatul pe jumatate pe lungime, presaram faina, acoperim cu un prosop de bucatarie curat si lasam la odihnit inca o jumatate de ora. Cind expira cele 30 de minute, impartim aluatul in trei parti egale si incepem sa il lucram, dindu-i forma de sul. Am asezat direct in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt la distante de 5 cm. Le crestam cu cutitul pe latime, presaram cu putina faina si acoperim cu folie alimentara. Se lasa la odihnit inca o jumatate de ora. Dupa primele 15 minute incingem cuptorul la 240°C si asezam inauntru o oala cu apa. Dupa alte 15 minute introducem baghetele in cuptor si coacem 18-20 minute. Rezultatul este delicios. Baghete adevarate de cuptor!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii