1. Aemesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
3. Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati de aprox. 200 gr.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma de bagheta astfel : intinde aluatul pe masa, pliaza-l pana la jumatate, apoi mai pliaza-l o data pana ce obti forma de bagheta.
5. Daca vrei, poti cresta putin aluatul.Aseaza baghetele intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasa-le la crescut alte 40 minute.
6. Preincalzeste cuptorul la 180ᵒC si pune beghetele la copt pentru 50-60 minute.Daca vrei ca baghetele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, asa ca inainte de a introduce baghetele la copt, varsa un pahar cu apa in cuptorul incins.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii