baigli cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
baigli cu nuca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 sucituri:
  • 1 kg faina
  • 400 gr untura
  • 200 gr zahar
  • 500 ml smantana
  • coaja de la o lamaie
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr drojdie
  • 2 oua pentru uns suciturile
  • Ingrediente pentru umplutura :
  • 500 gr nuca
  • 500 gr mac
  • 800 gr zahar
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 1 mar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • facultativ 100 gr stafide

Mod de preparare

Prepararea aluatului :

La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati egale

Prepararea umpluturii :

Macinam nuca si o amestecam cu 400 gr zahar, adaugam la el coaja de lamaie rasa . Cei 100 ml lapte il punem la infierbantat si apoi il turnam peste nuca si adaugam si stafidele daca dorim. Punem vasul cu nuca la foc , unde il vom tine pret de 5 minute amestecand incontinu.Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Macul il macinam cu 200 gr zahar .Il punem intr-un vas si adaugam la el restul de 200 gr zahar , coaja de lamaie. Infierbantam 100 ml lapte il turnam peste mac ,punem vasul la foc si fierbem compozitia timp de 5 minute amestecand incontinu.La compozitia de mac adaugam 1 mar razuit , prin adaugarea acestuia compozitia va fi mult mai pufoasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Va recomand , sa incepeti mai intai cu prepararea umpluturii.

Cum procedam pe mai departe . Intindem cele 4 bucati de aluat , asezam umplutura deasupra ,pe fiecare si incepem sa sucim , avand grija ca in timpul sucirii capetele sa le bagam. Se aseaza in forme , sau in tava (dar atunci sa le puneti la distanta una de cealalta , deoarece in timpul coacerii ele mai cresc) si cu o furculita le impungeti in 3 4 locuri . Suciturile se ung deasupra cu galbenus de ou , se lasa la odihnit pret de 5 minute in tava apoi se ung cu albus de ou si se da la cuptor.

Se coace timp de 1 ora la 250 grade .

Pofta buna..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise