Reteta postata pe: 10 mai 2011
Ingrediente
2 litri de jintuiala, , 1 pachet de unt de Napolact, , 2 linguri de smintina virtoasa ,, sare, 200 g de brinza de oaie
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si brinza de oaie. Cind clocoteste, se adauga in ploaie (slobozit) malaiul (circa 550-600 g), se amesteca bine si se fierba cam 30 de minute.
Se desarta intr-un vas si se lasa la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se va desprinde de marginile vasului.
Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai bine nu il fac deloc, uit de dieta si de toate celelalte.
Alaturi, obligatoriu supa de salata verde!
Poftiti la masa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb.
Cand a fiert, se mai adauga
Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert.
Când începe
2 voturi
1 comentariu
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Valerian Pop , 24 aprilie 2014
Unde-i jintuiala (?); că celelalte ingrediente, le am! Inclusiv pofta...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012
O minunatie...
Daniela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011
Danutza, jintuiala = jintita si mi-o aduce direct de la stina dar se poate si cumpara de la piata, la sectorul de lactate. Toti care vind telemea si cas de oaie ar trebui sa aiba si jintuiala la vinzare. Multumesc de felicitari si la fel, iti doresc sanatate !
danutza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011
Vai de mine! N-am mâncat balmoş de vreo...40 de ani când ne făcea bunica care era de la Abrud. Deci,eşti ardeleancă! Chestia aia cu jintuiala nu ştiu ce e,de unde fac rost. Jintiţă? de la ciobani? atunci e un caz pierdut că n-am de unde.Dar,te felicit! Foarte bun! Cine n-a mâncat n-are de unde ştii! Zi-mi de unde faci rost de jintuială. Şi ciorba de salată verde...o minunăţie! Eu nu mai fac că la mine nu mananca..banateanul.Dar acasă,la Petroşani,toată copilăria am mancat şi mi se pare ...minuntă. Mi-ai adus aminte de vremurile demult apuse. Să fii sănătoasă!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011
Delicios si apetisant;cum spune Sidy, numai cine a mancat stie ce bun este!*****
mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011
O reteta interesanta...dar jintuiala...numai la stana o gasim cred...
Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2011
Waw soro ce ai facut acolooooooooooooooooooooo..... Mor incet !!! Numai cine nu a mancat niciodata nu stie ce pierde !!! O data in an....nu ne uitam la grasimi..... Mie imi place si cu salata de toate verzaciunile, linga....