autor:

Monica_Marton

» » Retete vegetariene

Bame cu ciuperci si orez

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , un usturoi verde sau 3 catei de usturoi, , o lingura de ulei de folarea soarelui, , 500 de grame de ciuperci taiate in doua daca sunt mici sau sferturi daca sunt mari, , 250 de grame de bame taiate in 2-3 bucati in functie de marime, , 250 de grame de orez, , o jumatate de legatura de patrunjel, , o pastaie de cardamom sau un varf de cutit de cardamom macinat, , un varf de cutit de turmeric (sofran Indian/curcuma) macinat, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati usturoiul, bamele, ciupercile, patrunjelul, orezul.



Puneti uleiul in wok(cratita), cand s-a incins puneti in el usturoiul tocat, il lasati sa se incalzeasca putin. Adaugati ciupercile si bamele spalate, curatate, taiate si orezul spalat(prefiert). Adaugati apa cat sa acopere legumele din cratita si un praf de sare.



Acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba. Daca nu achizitionati orez prefiert, il puneti sa stea in apa inainte cu cateva ore de preparare sau il puneti doar pe el in cratita 10 minute la fiert si apoi adaugati ciupercile si bamele. Dupa 20-25 de minute, in functie de intensitatea focului, adaugati turmeric, cardamon si patrunjelul spalat si tocat si opriti focul.

Puteti sa serviti mancarea cu o salata de mango sau orice alta salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • un usturoi verde sau 3 catei de usturoi
  • o lingura de ulei de folarea soarelui
  • 500 de grame de ciuperci taiate in doua daca sunt mici sau sferturi daca sunt mari
  • 250 de grame de bame taiate in 2-3 bucati in functie de marime
  • 250 de grame de orez
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • o pastaie de cardamom sau un varf de cutit de cardamom macinat
  • un varf de cutit de turmeric (sofran Indian/curcuma) macinat
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tocana de Legume