Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul.
Se lasa la marinat 1-2 ore.
Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de marimea dorita si se freaca cu boia si condimentul mixt pe ambele parti.
Rosiile cojite se taie in bucati mai mari.
Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie antiaderenta si se frige puiul pe ambele parti pana se formeaza o crusta ; se adauga ceapa si usturoiul cca 4-5 minute , pana iau o culoare aurie.
Se pun bamele intr-o tava de cuptor anti aderenta , se adauga rosiile, ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu 3 cani de apa sarata dupa gust.
Se adauga puiul cu uleiul in care s-a fript si se presara cu cimbru.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptorul incalzit la 220 de grade 45 de minute.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc puii.
Se servesc cu garnitura de orez fiert cu margarina de palmier , ardei iute si masline negre.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii