Banane caramelizate cu inghetata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Banane caramelizate cu inghetata

Ingrediente

  • 40-50 gr unt
  • 3 banane medii
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o portocala / esenta de rom 10 ml
  • un praf de scortisoara
  • inghetata de vanilie
  • Pentru decor:
  • topping de ciocolata
  • ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama de portocala si se pun bananele. Se amesteca bine, ca sa fie acoperite bucatile de banane de sosul dulce si se lasa aproximativ 5-7 minute pe foc mediu. Daca observati ca se rumenesc le intoarceti imediat pe partea cealalta. Noi le-am servit cu inghetata de vanilie sirop de ciocolata si ciocolata alba rasa!

Dupa o farfurie am zis..."Ioi, asta da!",...asa ca ardelenii!:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise