banateana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
banateana

Ingrediente

  • 7 galbenusuri se freaca cu 150 gr. zahar pudra
  • 170 gr margarina rama
  • 200 gr faina . se coc 2 foi pe dosul tavi la foc iute.

Mod de preparare

blat:

se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate , 200gr. rahat taiat , 180 gr. ciocolata taiata bucati mici , 50 gr. stafide , 150 gr. faina . se coace in tava unsa cu margarina rama si tapetata cu hartie.

crema :

4 oua intregi , 8 linguri de zahar se bat pe abur pana se ingroasa , se adauga 3 linguri cacao cernuta .

dup ce sa racit se amesteca cu margarina rama 200 gr. frecat cu zaharul 150 gr. pudra .

se unge o foaie galbena se pune blatul de bezea , crema , foaie si se orneaza cu glazura de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise