autor:

tania

» » , Aperitive, Salate reci

Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
-o legatura mare de patrunjel, -3-4 linguri tahini(pasta/sos de susan), -4 linguri zeama lamaie, -3-4 linguri apa calduta, -2 catei usturoi, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab, frigarui de pui, gratar si mai ales cu peste fie prajit fie la cuptor.La noi se foloseste foarte mult patrunjelul in fel si fel de salate si mai ales crud.
Se stie, ca orice leguma are mineralele si vitaminele active in stare cruda. In momentul in care se actioneaza prin fierbere, coacere sau altfel de tratament termic, aceste vitamine si minerale isi pierd din capacitate, reducandu-se cu pina la 60-70%.Patrunjelul este o sursa foarte buna de vitamina C, B12, A si fier, el contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, astfel intareste sistemul imunitar.
Cum preparam aceasta pasta? Se spala patrunjelul bine in apa cu sare si se lasa la scurs 5-7 minute.
Usturoiul si patrunjelul se taie nu prea fin si se vor pune in cana de blender. Adaugam celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta omogena si de culoare verde deschis. Se poate folosi si blenderul vertical.Daca merge mai greu se mai adauga cateva linguri de apa calduta, trebuie sa tinem cont ca dupa 10-15 minute pasta se mai ingroasa, deci sa nu ne ingrijoram daca a iesit putin mai subtire.Aspectul final a acestei paste o veti vedea in pozele postate. Este o pasta foarte gustoasa, si se poate servi si ca un aperitiv. Este o delicatete, incercati ca nu o sa dati gres..!
Pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de gulii

Salata de gulii

Curatam guliile,apoi dat-e prin razatoarea mare stoarcem lamaia peste ele,taiem ceapa marunt doar

12 voturi    2 comentarii
50 min
Salate reci
Salata de cartofi

Salata de cartofi

Se spala cartofii cu tot cu coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert se decojesc

1 vot    2 comentarii
50 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -o legatura mare de patrunjel
  • -3-4 linguri tahini(pasta/sos de susan)
  • -4 linguri zeama lamaie
  • -3-4 linguri apa calduta
  • -2 catei usturoi
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de morcovi Salata de morcovi

Se curata si se rade morcovul, cascavalul si usturoiul se dau pe razatoarea mica. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gustul fiecaruia

0 voturi    0 comentarii
25 min
Salate de legume
Salata boeuf Salata boeuf

Se fierb ingredientele, cartofii, morcovii, carnea. Se taie cubulețe, se adaugă mazărea apoi ne ocupăm de maioneză. 2 gălbenușuri

0 voturi    0 comentarii
2h 59 min
Aperitive
Tomaat garnaal(rosii umplute cu creveti)