Barcute din ciuperci de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Barcute din ciuperci de post

Ingrediente

  • ciuperci conservate
  • gris sau cartof fiert
  • marar
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • paine
  • ulei
  • masline
  • gogosar crud sau murat.

Mod de preparare

Se dau ciupercile prin masina, pentru a fi fine. Intre timp, se inmoaie painea, se curata usturoiul. Painea, ciupercile, grisul (sau, pentru cine nu vrea sa foloseasca gris, cartoful fiert dat pe razatoarea mica), usturoiul pisat, sarea si piperul, mararul taiat marunt se amesteca bine pana ce devin o pasta compacta. Intre timp, se pune uleiul la incins si se formeaza piftelute de ciuperci, care se prajesc.

Se rumenesc bine si se scot pe servetele de bucatarie ca sa se absoarba uleiul, se lasa la racit. Se prepara maioneza de usturoi. Se aseaza cate o chiftea de ciuperci, putina maioneza de usturoi si o frunzulita de marar pentru efect cromatic.

Se infinge cate o scobitoare in fiecare chiftea, ornata dupa cum urmeaza: pe bat se infinge o felie subtire gogosar murat, iar in varf se aseaza o bucatica de maslina, pe post de panza. Se mai poate folosi in loc de maslina, cascaval de post, taiat sub forma de triunghi. Se aseaza pe un platou, lasand putin loc intre ele, iar intre ele, pentru efect cromatic, se pot pune fasii de lamaie, sau gogosar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise