Basbousa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Basbousa

Ingrediente

  • 1 pahar cocos
  • 1 pahar de lapte praf
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de gris
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1 pahar iaurt
  • 1/2 pahar faina alba
  • 2 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sirop:
  • 3 pahare zahar
  • 1 pahar jumatate apa
  • putina lamaie stoarsa (cativa stropi)

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt.

2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.

3.Adaugam scortisoara.

4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.

5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.

6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.

7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.

Siropul:

Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.

Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.

Se serveste dupa cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise