Ingrediente
- 3 gălbenuşuri de ou, - 3 linguri miere, - 3 linguri gem caise, căpşuni, prune sau altfel de gem (am folosit de caise), - 150 grame fulgi de ovăz, - 50 grame seminţe de susan, - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos), - 1 lingură ulei, - 1 lingură seminţe floarea soarelui, - 2 linguri apă
Dificultate: Medie | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Se încorporează celelalte ingrediente. Aluatul obţinut se frământă şi se fac batoane sau turte. Apă se pune în funcţie de consistenţa dorită - dacă vrem ca batoanele să fie mai tari nu punem deloc sau punem foarte puţină, dacă le vrem mai moi/pufoase punem mai multă. Eu am pus 2 linguri.
Batoanele sau turtele se pun în tava unsă cu ulei în prealabil.
Se dau la cuptor până ce devin aurii.