autor:

vera

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Bavarese cu crema de capsuni

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2010

Ingrediente
Blatul:, 3 galbenusuri, 40g zahar fin, 4 albusuri, 70g zahar fin, 15g cacao, 20g amidon, Crema:, 300g capsuni, 300g zahar, 20g vodka-optional, 20g gelatina, 300ml frisca, Glazura:, 100g capsuni, 35g zahar, 60ml apa, 7g gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;
-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:
Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;
Crema bavarese:
Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;
Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;
Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider
Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;
Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;
Asamblarea:Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;
punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarese cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

Pentru ca azi e aniversarea mamei, am pregatit aseara un tort cu blat de nuca, crema de vanilie si

5 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 40g zahar fin
  • 4 albusuri
  • 70g zahar fin
  • 15g cacao
  • 20g amidon
  • Crema:
  • 300g capsuni
  • 300g zahar
  • 20g vodka-optional
  • 20g gelatina
  • 300ml frisca
  • Glazura:
  • 100g capsuni
  • 35g zahar
  • 60ml apa
  • 7g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ness si aroma de portocale