Beef Bourguignon

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
medie
Beef Bourguignon

Ingrediente

  • 700 g carne vita (eu am pus vitel)
  • 100 g bacon
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 250 g ciuperci champignon
  • 20 cepe mici (perlate)
  • 400 ml vin
  • 500 ml supa
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingura pasta tomate
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • putin unt pt prajit
  • 2 frunze dafin, 1/4 lingurita cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 200 grade C.

Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem.

Spalam carnea foarte bine, o taiem bucati de marime potrivita si o tapetam cu servete d ehartie, ca sa se absoarbe foarte bine apa, altfel nu se va praji cum trebuie.

Taiem baconul marunt si il punem in tigaia incinsa cu 1 lingura de unt si 1 lingura de ulei.

Cand e prajit il scoatem afara cu o spumiera, si punem in locul lui carnea la prajit, pana cand se rumeneste frumos, o scoatem apoi afara si o punem peste bacon.

Punem in aceeasi tigaie ceapa si morcovul taiat si sotam putin. Mutam legumele in oala de fonta.

Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam carnea si baconul peste ele si presaram faina si intoarcem carnea pe toate partile, sa se acopere cu faina.

Introducem oala in cuptor pentru 4 minute neacoperita. Dupa 4 minute o scoatem, amestecam bine si adaugam supa, vinul, bulionul, usturoiul, dafinul, cimbrul, si condimentam cu sare si piper. Micsoram temperatura cuptorului la 150 grade C.

Punem pe plita si aducem la punctul de fierbere mancarea, punem capacul si introducem in cuptor pe raftul de jos la temperatura mica (la mine 150 grade C sau 310 gr F) cat sa fiarba incet timp de aproximativ 3 ore, acoperita (eu am tinut-o 2,5 ore)

In timp ce carnea fierbe, pregatim cepele micute si ciupercile.

Curatam de coaja ceapa si ciupercile, le spalam si le uscam foarte bine (daca ciupercile sunt mari, le puteti taia in 2)

Intr-o tigaie punem ulei si prajim ciupercile pana se rumenesc putin. Le scoatem pe o farfurie.

Intr-o alta tigaie punem ulei si prajim cepele pana se rumenesc si ele frumos.

Cand carnea mai are 15 minute de fiert, punem cepele si ciupercile in oala cu carne si lasam sa fiarba la cuptor inca putin.

Dupa 15 minute, carnea este moale, legumele sunt minunate, iar mirosul, mirosul din casa e extraordinar! Daca doriti un sos mai gros decat e, puteti adauga o lingura de faina frecata cu putina apa la mancare si mai fierbeti pe plita inca vreo 3 minute pana se ingroasa.

Lasam sa se raceasca putin si servim cu garnitura de cartofi, paste sau orez cu patrunjel verde in cazul meu. Bon appetit!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise