Intr-o tigaie adinca(eu folosesc wok)se pune uleiul;cind e fierbinte,se pune carnea;cind carnea e albicioasa,se pune piper;apoi se acopera tigaia si se lasa carnea sa se faca,in apa ei(care o lasa)la foc mic,amestecind din cind in cind.Dureaza cam o ora.Daca,in timpul acesta,carnea nu mai are apa,punem f.putina apa fierbinte;nu punem apa rece;apa rece face carnea tare;asa stiu de la mama.
Cind carnea e facuta,o lasam,putin, sa se prajeasca,fara capac,in uleiul din tigaie;dupa aceea punem ceapa taiata marunt(peste carne);cind si ceapa e calita,putin,punem usturoiul.Il prajim putin.
Punem apoi faina si mestecam bine;ingredientele din tigaie trebuie sa fie bine invelite de faina;se pune,apoi,mustarul,ciupercile,sarea si boiaua iute.Se amesteca;pe urma se pune apa;se amesteca si se fierbe totul,acoperit cca 15 minute.
Dupa aceea se pune frisca lichida,se potriveste de sare si condimente si se mai da in citeva clocote.Apoi,se stinge focul.
Se serveste fierbinte cu cartofi piure.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii