Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit sare de lamaie
  • un varf cutit sare
  • 180 g zahar
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 50 g nuci tocate

Mod de preparare

Se pun albusurile intr-un castron si se lasa la temperatura camerei cel putin 30 de minute.

Se bat cu mixerul, la viteza medie, impreuna cu sarea, sarea de lamaie si vanilia pana cand se formeaza creste moi.

Se adauga treptat zaharul, cate o lingura, batand totul la viteza maxima, pana ce spuma devine tare, lucioasa iar zaharul este dizolvat.

Se incorporeaza fulgii de ciocolata si nuca tocata, amestecand usor cu o spatula.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi (depinde si cat de mari vor fi bezelele) si se formeaza bezele cu ajutorul a doua lingurite (eu am facut cateva si cu lingurita-cupa de inghetata).

Imi plac mult crestele bezelelor facute din lingurita.

Se coc la 120 g C timp de aproximativ 35-40 minute.

Atentie!!! Se stinge cuptorul si se lasa bezelele sa se raceasca in jur de 1 ora si jumatate cu usa cuptorului inchisa, astfel evitandu-se craparea.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans.

Veti avea o supriza tare placuta cand veti vedea ca inauntru fulgii de ciocolata raman intregi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise