autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Mancaruri cu peste

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Ingrediente
-1 biban mare de cca 1kg sau 3 mai mici, -1kg sare mare, -500g sare fina, -cca 200ml bere fara acool, -2 ramuri rozmarin proaspat, -4 frunze de salvie, -3 albusuri, -2 catei de usturoi, -1 crenguta de cimbrisor proaspat, -coaja rasa de la o lamaie, -ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Prima data trebuie spalati si curatati pestii.

Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt. Peste rozmarin si salvie se rade coaja de la lamaie, se pune putina sare si 1-2 linguri de ulei de masline.

Pestii se vor umple cu ierburi. Ierburile trebuie impartite, asa incat sa ramana 1-2 linguri si pt albusuri.

Cateii de usturoi de curata, se taie felii si se pun in interiorul pestilor.



Albusurile se bat spuma. Dupa ce s-au format o spuma consistenta, se adauga ierburile ramase si se amesteca. Peste albusuri se pune berea.

Dupa se pune sarea mare si se amesteca. Apoi se pune sarea mica si se amesteca bine.



Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albuse cu sare si se pun pestii.

Se amesteca bine. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albusuri cu sare si se pun pestii.



Se pune spuma de albusuri cu sare peste tot, asa incat sa nu ramana nimic descoperit. Dupa care, tava se da la cuptor, la 180 grade pt 40-50 minute.



Dupa ce pestii au stat suficient in cuptor, se scoate tava si se lasa putin la racit.

Cu un ciocan de carne, se sparge sarea. Dupa ce sarea e sparta, se scot cu grija pestii. Pestii se curata de piele, pt ca e foarte sarata.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveți gratinați cu spanac

Creveți gratinați cu spanac

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Pestele pane: Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • -1 biban mare de cca 1kg sau 3 mai mici
  • -1kg sare mare
  • -500g sare fina
  • -cca 200ml bere fara acool
  • -2 ramuri rozmarin proaspat
  • -4 frunze de salvie
  • -3 albusuri
  • -2 catei de usturoi
  • -1 crenguta de cimbrisor proaspat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Stiuca la cuptor