Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 biban de marime medie
  • -1 legatura de frunza de patrunjel( cam 4 legaturi de pe piata din Romania)
  • -1 ceapa mica
  • -6-8 catei de usturoi
  • -4 linguri nuca
  • -4 linguri seminte de migdale
  • -2 rosii mari
  • -3 ardei iuti( rosii+verzi)
  • -2 lamai mari
  • -1 cartof mare
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -3 lingurite condiment pentru peste: cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper
  • -ulei de masline
  • -1/2 cana supa Maggi cu gust de peste
  • -masline : verzi si negre

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si de organele interne.

Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior.

Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp.

In blender se mixeaza frunza de patrunjel,semintele de nuca, migdale si usturoiul ; se adauga 1 lingurita de condiment pentru peste si sare dupa gust.

Se umple pestele si se aseaza intr-o tava de cuptor din sticla termorezistenta .

De jur imprejurul pestelui se aseaza straturi alternative de cartofi, ardei iute,rosii, felii de lamaie,masline verzi si negre.

Se presara sare si piper peste legume.

Se adauga in tava supa de peste ; se stropesc pestele si legumele cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 45 de minute.

Dupa 45 de minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pestele in cuptor cca 15 minute sau pana s-au rumenit pestele si legumele.

Se serveste cu mamaliguta sau cartofi prajiti, salata mixta cu pasta de susan si muraturi.

Salata mixta cu pasta de susan o gasiti pe urmatorul link:

http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html

Eu l-am servit cu cartofi stil libanez si iahnie de rosii cu ardei.( Vezi reteta:

http://www.gustos.ro/retete-culinare/file-de-peste-prajit-cu-garnitura-de-rosii-scazute-si-cartofi-prajiti-marrakesh.html)

Cartofii se curata, se feliaza si se presara cu un condiment libanez pentru cartofi :piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare,usturoi granulat.

Se prajesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise