autor:

Melian

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1kg carne tocata mixta, 200gr suc de rosii, 1 lingura pasta de tomate, 2 cepe mari taiate julliene, 1 ou, 1 cana de apa ( din cea in care au fiert "perisoarele" ), 2 cuburi de pui, 2 foi dafin, putin unt / ulei, rozmarin, cimbru, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui.
- Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul, putin piper si oul.
- Cu ajutorul palmelor faceti bilute mici din carne si le adaugati in supa care fierbe. Nu este necesar sa le inghesuiti pe toate odata, le puneti pe rand.
- Le lasati la fiert 5-10 minute si intre timp puneti intr-o cratita putin unt / ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa apoi adaugati sucul de rosii.
- Cand au fiert bilutele si plutesc in apa le scoateti si le adaugati peste sucul de rosii.
- Adaugati pasta de tomate, 1 cana de apa si frunzele de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu-mic timp de 30 de minute.

Serviti cu garnitura de cartofi prajiti, salata si maioneza.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Tzatziki

Tzatziki

se spala castravetele, se da pe razatoarea, se amesteca cu iaurtul, smantana, cu lingurita de maoineza,

9 voturi    3 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    O mâncare deosebita, foarte gustoasa, servita alături de un piure de cartofi sau orez.

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata mixta
  • 200gr suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 cepe mari taiate julliene
  • 1 ou
  • 1 cana de apa ( din cea in care au fiert "perisoarele" )
  • 2 cuburi de pui
  • 2 foi dafin
  • putin unt / ulei
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Sosuri
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita