Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul.
Cand s-a topit o lasam sa se raceasca.
Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.
Peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat.
Punem faina treptat si de acum incepem sa invartim cu lingura de lemn, apoi praful de copt,zaharul vanilat ,coaja de portocala si esenta de rom.
Le incorporam bine.
Nuca o tocam bucatele micute si o turnam peste tot amestecul .
Invartim bine,apoi dam amestecul la rece 30-40 minute.
Il scoatem din frigider,pe masa de lucru presaram faina.
Impartim compozitia in 3 ,din care facem 3 suluri.
Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.
Punem sulurile,distantate intre ele si le dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita,timp de 25 de minute.
Dupa 25 de minute le scoatem,le taiem bucati(cat de mari doriti)si le mai dam la cuptor inca 10 minute.
Le asezam intr-un bol si servim langa o cafea,o cana de lapte ,un ceai..
Sunt minunati!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii