autor:

Anca

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Biscuiti cu bezea de lamaie

Autor: Anca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2012

Ingrediente
Aluat, 300g faina, 200g unt, 3 galbenuse, 3 lg zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat, , Bezea, 200g zahar pudra, 3 albusuri, 1 lingurita zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

43 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul taiat cubulete,se adauga galbenusele,zaharul si cel vanilat.Se framanta bine toate ingredinetele.
Eu am pus aluatul intr-o punga si l-am lasat la frigider 15 min (timp in care am spalat vasele :P )Se intinde apoi o foaie subtire si se taie rondele cu un pahar micut (eu nu am avut, asa ca m-am chinuit cu un dop de la iaurtul de baut)
Pregatim glazura: se bat spuma albusele cu zaharul si zeama de lamaie. Ca o paranteza,cand aveti nevoie de toata zeama, puteti presa lamaia cu podul palmei pe masa de mai multe ori si abea apoi sa o taiati.Eu am pus 3 lingurite de zeama ( Sa nu faceti ca mine) si mi-a iesit prea moale compozita si a trebuit sa pun cu lingurita "bezeaua" pe fiecare biscuite.Voi puteti folosii spritul si vor arata mult mai frumos.Se dau la cuptor pentru 30 de min (pana se coloreaza bezeaua putin)
Dupa ce s-au racit,lipiti cate 2 cu dulceata de capsuni, sau de care va place (eu am folosit dulceata de ananas).
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu bezea de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii

  • Rodica Ardelean , 28 decembrie 2014

    am sa le fac,arata ff bine numai o problema la ce temperatura se coc 30 min. eu cred ca bezeaua in 30 min. se face auriie,dar voi vedea ce va iesi

  • Eugenia Tiugea , 23 octombrie 2014

    Asa este!!...si se pune mai putina bezea, cu un cutit mai latut, iar la copt sa ramana alba! Se coace cu usa cuptorului deschisa! Daca se ingalbeneste nu este reusita!

  • Stela Hevroni , 17 august 2014

    Eugenia Tiugea

    • Ani Popa , 31 iulie 2014

      Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase.

    • Mihaela Paraschiv , 17 iulie 2014

      ai dreptate si eu stiu asta

    • Eugenia Tiugea , 15 iulie 2014

      ..zahar pudra peste bezea???

    • Eugenia Tiugea , 15 iulie 2014

      ....si bezeaua sa ramana alba...asta-i farmecul succesului!!!

    • Augusta Sim , 15 iulie 2014

      Galbenusuri si albusuri...

    • Augusta Sim , 15 iulie 2014

      Exact, asa se numeste.... asta voiam si eu sa scriu, dar mi-ai luat-o inainte :) De fapt, nu sunt biscuiti, ci, mai degraba, pot fi numite fursecuri.

    • Maria Salciuan , 15 iulie 2014

      Si eu o fac dar se numeste NON PLUS ULTRA,se lipeste cu gem de caise sau crema de ciocolata ..

    • Viorica Dieac , 03 mai 2014

      sint fff buni

    • Viorica Dieac , 03 mai 2014

      sint deliciosii culapte dimineata

    • Gontea-Gavrila Brindusa Amalia , 02 mai 2014

      mama le spunea ciupercute si le lipea cu gem de caise

    • Andreiu_Elena

      Andreiu_Elena (Maestru bucatar) , 02 mai 2014

      ce bine arata!

    • Mary Boc , 17 decembrie 2013

      Eugenia Tiugea la ce temperatura se coc ? banuesc ca la una mica ,

    • Urucu Gabriela , 15 decembrie 2013

      arata f bine...

    • Eva Kiss , 15 decembrie 2013

      aceasta este o reteta foarte veche, o am de mai bine de 40 de ani si prajitura se numeste "NON PLUS ULTRA".

    • Ica Ene , 15 decembrie 2013

      Puteti sa puneti peste albus cate un sfert de nuca.Cand le scoateti din cuptor le pudrati cu zahar farin, si asa sunt foarte bune.

    • Claudia Fesnic , 15 decembrie 2013

      Eugenia Tiugea la ce temperatura se coc ? banuesc ca la una mica ,

    • Oana Tudose-Dumitru , 15 decembrie 2013

      cand se pune bezeaua? inainte sa le bagam la cuptor?

    • Jeni Burcea , 15 decembrie 2013

      PAR INTERESANTE....o sa le incerc de Craciun!

    • Alexandra Andra , 15 decembrie 2013

      Eugenia Tiugea la ce temperatura se coc ? banuesc ca la una mica ,

    • Dida Didona , 15 decembrie 2013

      grozvi sunt la gust dar si apetisanti

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 300g faina
  • 200g unt
  • 3 galbenuse
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Bezea
  • 200g zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca
Orange Cheesecake

Orange Cheesecake

Pastrati 175g unt, iar restul il topiti si lasati sa se raceasca. Separat, mixati untul cu zaharul

10 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Muffins cu cartofi

Muffins cu cartofi

Cartofii curatati si taiati se pun la fiert in apa cu sare. Salamul si ceapa verde le caliti in foarte

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Carnea se caleste in foarte putin ulei,se adauga ceapa taiata, morcovul taiat cubulete si ardeiul.

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Andreiu_Elena

Andreiu_Elena (Maestru bucatar)

ce bine arata!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsiuni