Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Pornim cuptorul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Ingrediente

  • - 100 gr unt nesarat
  • - 400 gr faina
  • - 50 gr cacao pudra
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingurita sare
  • - 250 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 150 gr nuca + migdale taiate grosier
  • - 100 gr stafide
  • - sucul de la 3 clementine

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.

Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul.

Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam. Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela.

La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele. Incorporam.

Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm, aproximativ.

Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 grade C, pentru aproximativ 25 minute .

Dupa scurgerea timpului, scoatem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute.

Cu un cutit zimtat care taie bine, taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava. Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade C, pentru inca 5-10 minute.

Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise