Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic.
Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja de portocala si amestecati bine cu un tel sau lingura.
Apoi adaugati untul topit si un pic racorit, amestecati bine,puneti smantana,adaugati vanilia si zaharul vanilat, amestecati.
Adaugati faina si praful de copt si incepeti sa framantati aluatul.
Sa stiti ca este un aluat placut, moale si nelipicios.
Framantati putin aluatul pe masa cu un pic de faina.
Il acoperiti cu o folie si lasati aproximativ 30 de min la frigider ,sau il faceti seara si lasati pana a 2 zi.
Pentru masina de tocat, aluatul il tai in bucati mici si lungi ca sa incapa in masina.
Aluatul este nelipicios si sta foarte bine la modelat.
I-am taiat in biscuiti mai mici si i-am pus pe o tava de cuptor ,cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor la temperatura medie, de 180-200 grade.
Lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca sau daca îi doriti mai crocanti,îi lasati mai mult. Se pastreaza chiar si 2 saptamani la loc uscat, intr-o punga sau borcan.
Arata foarte bine biscuitii si au un gust superb.
Pofta Buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii