Biscuiti de casa cu cacao

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti de casa cu cacao

Ingrediente

  • 1 ou mic
  • 80 g zahăr (brun)
  • 2 pliculete de zahăr-vanilat
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • un vârf de sare
  • Opțional:
  • cireșe confiate
  • alune de pădure
  • câteva pătrățele de ciocolată albă

Mod de preparare

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei.

Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un vârf de sare și bate-le bine cu telul (1). Separat, amestecă făina cu cacaoa și scorțișoara (2). Toarnă compoziția uscată peste crema de ou și zahăr (3).

Amestecă bine cu mâna (4), apoi adaugă untul tăiat cubulețe și frământă bine. Vei obține destul de repede un aluat bine legat (5), pe care îl vei lăsa să se odihnească o jumătate de oră la temperatura camerei. Profită de pauză și odihnește-te și tu.

Când cele 30 de minute au trecut, întoarce-te în bucătărie și preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul pe un fund de lemn sau pe o hârtie de copt pusă direct pe masa de lucru (6). Dacă se lipește de degete, presară puțină făină.

Când ai obținut o foaie de 4-5 mm, începe decupatul. Folosește-te pentru asta de forme de biscuiți (7) sau pur și simplu de un păhărel.

Aranjează biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Dacă te-ai gândit să îi decorezi cu cireșe confiate sau cu alune de pădure, acum e momentul s-o faci (8).

Lasă biscuiții în cuptor timp de 12-15 minute, la 180°C. Dacă îi lași mai mult, se vor usca prea tare. Când timpul s-a scurs, scoate-i și lasă-i să se răcească.

Deja sunt foarte frumoși, nu-i așa? Ei bine, cu puțină ciocolată albă vor arăta și mai bine!

Topește câteva pătrățele de ciocolată albă într-un castronel (îl poți lăsa în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute). Cu ajutorul unei lingurițe, stropește biscuiții cu ciocolată, desenând în aer linii drepte (9).

Dacă nu ai ciocolată, decorează pur și simplu biscuiții cu o glazură din zahăr tos și puțină apă. Adaugă și un strop de colorant alimentar și rezultatul va fi chiar peste așteptări.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise