Biscuiti fluturasi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Biscuiti fluturasi

Ingrediente

  • o ceasca mai mare (sau o cana daca preferati) amidon,
  • 2 cesti faina,
  • 150 gr margarina la temperatura camerei,
  • 1 ceasca zahar farin,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita drojdie la plic ,
  • 1,5 lingura cacao

Mod de preparare

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In prima se adauga cacaua, iar cealalta se lasa asa cum este. Se framanta bine cele 2 bile obtinute (eu am mai adaugat putina faina la bila alba sa aiba aceiasi consistenta ca cea neagra.

Se pun bilele obtinute in frigider pentru 1/2 ora. Am ascutit bine un cutit cu lama mai groasa si l-am pus in congelator (asa se taie mai usor aluatul la final). Am scos bilele din frigider si am intins 2 foi de aceeasi marime. Am pus foaia maro peste cea alba (in reteta originala este dat gresit, pentru ca prin rulare, trebuie sa fie deasupra partea alba).

Am facut un sul, am indreptat marginea cu cutitul ( marginea pe latime rezultata din unirea foilor, ele neputand sa coincida perfect). Am taiat ruloul in doua parti egale si le-am unit cu marginea spate in spate( vedeti poza). Deoarece prin manipulare, aluatul s-a mai incalzit, l-am bagat putin la congelator sa se intareasca, dar nu mult. Cu ajutorul cutitului rece din congelator, am taiat felii de aprox. 5 mm asa cum se vede in poza.

Mi-au rezultat ca in poza originala 9 fluturi. L-am luat pe fiecare si l-am strans putin la 2 treimi de la partea de sus, avand grija sa departez putin cele 2 parti, dandu-le forma de antene. Le-am asezat cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la cuptorul incins in prealabil la 175-180 grade timp de 35 minute (acum depinde de cuptor, eu am cuptor electri).

Se lasa pana se rumenesc (din marginea taiata am facut un cerc, pe care l-am incercat sa vad daca s-au facut). La final, eu le-am pudrat cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise