biscuiti marmorati

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
biscuiti marmorati

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -500 g faina
  • -rom,coaja de lamaie,vanilie
  • -2 linguri de cacao
  • -1 plic praf de copt
  • -2 oua,2 linguri de lapte dulce
  • -1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Aceasta reteta este adaptata dupa cea a Laurei Sava,care facea niste cercuri de aluat impletite.Eu am adaptat reteta,nefiind deplin multumita de ea,pt. ca nu era suficient de aromata,iar aluatul cu cacao era mult mai dens decat cel alb.Deci,se realizeaza 2 tipuri de aluat:cel alb in care se mixeaza 300 faina,125 unt,1 ou,1 vanilie,o jumatate praf de copt,coaja rasa de lalaie;aluatul negru:200 faina,125 unt,1 ou,2 linguri cacao rase,scortisoara,cealalta jumatate de praf de copt,esenta de rom;se lasa la rece 2 ore,apoi se intind suluri de aluat dupa imaginatia fiecaruia,se combina in 2 suluri,se taie bucati de cca 1 cm grosime si se coc la 150 grade cca 15 minute,pt a se usca-sunt foarte fragezi.Tava am tapetat-o doar cu hartie de copt-au iesit 2 tavi.Sunt fini,cred ca ii voi repeta,poate cu niste stafide prin ei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise