Biscuiti prajiti - Banane prajite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti prajiti - Banane prajite

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu
  • cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde,pana iese o coca tare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-o cana punem bicarbonatul si cateva picaturi de lamaie sau otet si amestecam bine pentru a se topi bicarbonatul. Separat, intr-un castron mai mare adaugam cele trei oua, laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie, esenta, bicarbonatul stins, praful de sare si mixam bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.

Am folosit bicarbonat de amoniu deoarece biscuitii ies mai fragezi,pe cand daca folosim bicarbonat de sodiu acestia ies mai inecaciosi.

Cand zaharul s-a topit, adaugam treptat faina si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios, cat sa mearga dat prin masina de tocat. Pentru modelarea biscuitilor fie atasam la masina de tocat dispozitivul pentru biscuiti, fie formam un snur lung de grosimea unui deget si taiem biscuitii de circa 10 cm lungime. Eu am atasat acel dispozitiv de modelat biscuitii la masina de tocat. Punem aluat in masina si modelam biscuitii. Intr-o cratita sau, in cazul meu, un tuci mai mic de fonta, punem o cantitate generoasa de ulei si punem la incalzit. Vom pune biscuitii la prajit doar in momentul in care uleiul este foarte bine incins. Nu vom pune foarte multi biscuiti la prajit, deoarece ei vor creste si se vor crapa. Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti,apoi scoatem pe servetele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cat sunt calzi inca, biscuitii se pudreaza cu zahar pudra. Sigur cine doreste poate servi biscuitii simplii, nepudrati. Insa orice varianta am alege sunt o bunatate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise