Biscuitii mamei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Biscuitii mamei

Ingrediente

  • 1kg faina alba
  • 250g untura de porc
  • 250g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • lapte (aprox. 150ml)
  • 200g zahar praf

Mod de preparare

Avem nevoie de masina de macinat carne si de dispozitivul special pentru a le putea da forma.

Din ingredientele de mai sus (fara zaharul praf) framantam o coca cam 20’( trebue sa fie mai tare) dupa care o punem intr-o folie si o lasam la rece pt. 1 ora.

Prindem masina de macinat la masa, indepartam sita si cutitul si montam dispozitivul pt biscuiti.

Tapetam cu hartie de copt, doua tavi mari de aragaz si aprindem cuptorul.

Luam cate o bucata din aluat pe care o punem in masina si macinam formand biscuitii pe care ii asezam in tava cu putina distanta intre ei.

Dam tava la copt pt 20’ timp in care umplem a doua tava.

Scoatem biscuitii copti, ii dam imediat prin zahar pudra si-i putem servi dar, sunt mult mai gustosi (sfaramiciosi) dupa doua,trei zile.

Intr-o cutie cu capac se pot pastra si 30zile in camara.

Se servesc cu ceai, cacao sau lapte, la micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise