Blinii cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Blinii cu ciuperci

Ingrediente

  • Aluat:
  • -3 oua
  • -150 gr faina alba de grau
  • -150 gr faina de soia
  • -jumate de cub drojdie (adica vreo 13 grame de drojdie )
  • -300 ml lapte caldut
  • -sare
  • -2 linguri de unt topit
  • Pentru ciuperci :
  • -500 grame ciuperci
  • -usturoi
  • -3 linguri unt
  • -1 lingura ulei
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde
  • -o jumate lamaie
  • - smantana pentru servire

Mod de preparare

Amestecam cele doua tipuri de faina. Intr-un alt vas separam galbenusul de albus. Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia.

In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusurile, sarea, laptele cu drojdia si untul topit. Amestecam bine, acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la caldurica cam 20 minute sa creasca putin.

Pana cand aluatul nostru dospeste, curatam ciupercile si le punem intr-o tigaie in care am incalzit untul impreuna cu uleiul. Adaugam si usturoiul tocat marunt. Peste toate stoarcem lamaia, asta, pentru a evita innegrirea ciupercilor (eu am folosit champignon). Lasam la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Asezonam cu sare si piper si presaram patrunjel verde tocat.

Aluatul a dospit asa ca vom bate albusurile spuma cu un praf de sare si le vom amesteca usor cu restul aluatului. Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie intinzand putin. Luati cu lingura din aluat pana cand se umple tigaia in care le coaceti. Le lasam la prajit cam 2 minute pe-o parte, le intoarcem si le lasam din nou la prajit. Se iau de acolo si se scurg de ulei.

Si acum vom aranja astfel in farfurie: o bucata de aluat prajit, punem pe el o lingura buna de smantana si deasupra punem ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise