Boerenkool - Piure cu varza creata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Boerenkool - Piure cu varza creata

Ingrediente

  • 300g - varza creata
  • 500g - cartofi
  • 1 carnat afumat (cam 250-300g)
  • 150g - crema de branza (cu usturoi)
  • optional, kaizer feliat (aproximativ 150g)

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai inalta, cu putina sare.

Peste cartofi se adauga varza creata (daca e congelata, se scoate acum din congelator, nu se lasa la decongelat inainte; altfel devine prea moale), iar peste varza se aseaza carnatul. Se acopera oala cu un capac iar cand apa incepe sa fiarba se da focul mic.

Separat, intr-o tigaie se pune kaizerul la prajit.

Atunci cand cartofii si varza sunt bine fierte (se verifica cu o furculita) se strecoara cu grija si se piseaza impreuna pana devin piure. Se adauga kaizerul prajit si crema de branza si se amesteca bine.

Se feliaza apoi carnatul si se amesteca cu restul mancarii.

Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise