Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Ingrediente

  • 800 g pulpa de vitel
  • 150 g slanina afumata , de casa( preferabil)
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura faina
  • 200 ml vin rosu
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 nucsoara
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • - pentru orez:
  • 1 cana(200g) orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 50 ml sos Hot Chili
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vedeta de casa
  • cateva frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic.

Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat.

Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie.

Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca pe toate partile.Cand e gata rumenita adaugam faina si amestecam sa se prinda de toate cuburile de carne.

Punem vinul si apa cat sa acopere carnea, asezonam, coaja nucsoarei o radem pe razatoarea de coaja de lamaie.

Adaugam foaia de dafin si cimbrul si lasam sa dea in clocot, moment in care adaugam slaninuta si ceapa sotata.Mai lasam sa dea cateva clocote.

Sosul nu trebuie sa fie prea subtire, de aceea se fierbe pina ce sosul se leaga.

Preparam orezul Pisto.Orezul il spalam bine din mai multe ape, intr-o strecuratoare, apoi il punem la fiert cu 2 cani si jumatate de apa si vegeta de casa.

Curatam ceapa si o taiem rondele(inele) , o punem la sotat in doua linguri cu ulei, pina cand aceasta incepe sa se inmoaie.

Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici, mai sotam 5 minute impreuna cu ceapa.

In cratita cu orezul fiert nu neaparat definitiv( nu va alarmati daca a mai ramas din lichid, va fi absorbit pina la sfarsit) adaugam ceapa si ardeiul sotat, apoi sosul chilli, frunzele de patrunjel verde tocat si asezonam daca este cazul.Lasam pe foc ina 5 minute, acoperim, dupa care lasam orezul alte 5 minute sa se odihneasca si sa absoarba aromele legumelor.

Servim Boeuf Bourguignon-ul cu orezul Pisto si salata verde alaturi.

E şi mai bun a doua zi, reîncălzit.

Absolut divin…!

Daca vreti sa vedeti mai multe poze, le gasiti la mine pe blog :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/boeuf-bourguignon-cu-orez-pisto.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise