Bomboane din biscuiti si banane trase in ciocolata

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa
Bomboane din biscuiti si banane trase in ciocolata

Ingrediente

  • Compozitia (umplutura):
  • -500 g biscuiti digestivi
  • -1 cutie de dulcele de leche sau lapte condensat Nestle(aprox.400 g)
  • -2 bucati banane coapte
  • -esenta vanilie
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata neagra(fina)
  • -3 linguri nutella
  • -30 g unt cu continut redus de grasime-60%
  • Decor:
  • -50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Pentru prepararea acestor bomboane avem nevoie de o crema caramel(dulcele de leche).Eu nu am gasit decat laptele condensat Nestle si pentru ca stiam ca pot face si acasa dulcele de leche din laptele condensat nu am mai cautat acel produs si am trecut la prepararea caramelului.

Cutia inchisa de nestle o vom pune intr-o oala cu apa calduta la fiert la foc mic si infasurata intr-un prosop(care ajuta la mentinerea unei temperaturi relativ constante),iar oala o vom inchide cu capacul ei. Aproximativ in doua ore va fi gata, insa daca-l vreti mai dens, puteti sa tineti oala pe foc inca o ora.Eu am deschis dupa 1 ora si jumatate si caramelul meu era perfect.In timp ce se va finaliza caramelul vom pisa intr-o punga biscutii cu ajutorul unui facalet si ii vom amesteca cu bananele presate(urmariti si imaginile postate, eu am folosit o punga mare pentru pisat biscuitii).Dupa ce s-a terminat caramelul vom amesteca bananele, biscutii si vanilia cu caramelul care au fost putin racit.Vom amesteca foarte bine, pana cand se va obtine o compozitie omogena si fina.Din aceasta, vom forma bomboanele, iar dupa ce le-am terminat le vom baga la frigider timp de 20 minute.Intre timp, intr-o cratita de teflon vom topi ciocolata si untul la foc mic, iar la sfarsit vom adauga nutella.Stingem focul, vom lasa sa se raceasca timp de 2 minute, dupa care vom rostogoli bomboanele în ciocolata, apoi le scoatem fie pe un gratar fie pe o tava, lasandu-se sa se intareasca si sa se scurga surplusul de ciocolata.Dupa ce s-au racit si s-a intarit putin ciocolata le vom orna cu ciocolata alba topita sau cu orice doriti.Se vor pune la rece in frigider timp de cateva minute inainte de a se consuma, asta in caz cand temperatura camerei este mai ridicata. Sunt minunate, amestecul dintre caramel si banane au dat compozitiei o aroma deosebita! Cred ca asta e cel mai usor desert pe care l-am facut vreodata, nu mi-a luat timp prea mult si nu sunt nici migaloase, deci va incurajez sa le incercati si voi..!

Daca aveti caramelul pregatit totul merge foarte repede, in maxim 40 de minute veti putea servi desertul.

Bomboanele sunt placerea si bucuria celor mici..de ce nu si a celor mari..?:)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise