Bomboane fondante

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Serbetul:
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri otet
  • 400 ml apa
  • Compozitia de bomboane:
  • serbetul
  • 300 g faina
  • 300 g nuca (sau alune)
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj
  • ulei

Mod de preparare

Sebetul:

Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii. Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)

Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:

- untul

- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie

- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.

Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.

Se modeleaza bile care se trec prin

glazura:

ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur. Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)

Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu. Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise