Bors cu rata

Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Bors cu rata

Ingrediente

  • 1 tacam de rata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 ceasca suc de rosii
  • patrunjel si leustean proaspete sau de la congelator
  • 1 l de bors
  • 2 oua
  • sare
  • Pentru taitei:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina

Mod de preparare

Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa, apoi se lasa pe foc 20-30 min, pana iese la suprafata spuma neagra cu impuritati.

Se scoate carnea si se spala, apa se arunca, apoi carnea se pune din nou la fiert in oala curata si apa calda,iar cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa taiata marunt, restul legumelor de asemenea, radacinoasele eu le rad, apoi se lasa la fiert incet si cu capac 1 h; daca stiti ca pasarea fierbe mai repede, micsorati timpul.

Se adauga apoi dupa acest timp pasta de ardei, sucul de rosii, 1 lingura rasa cu sare, patrunjelul taiat si se mai lasa 10 min, dupa care se adauga taiteiii, iar cand acestia s-au ridicat la suprafata, se adauga borsul fiert in prealabil, leuseanul, se potriveste de gust, iar dupa 1, 2 clocote, se opreste focul si se adauga cele doua oua batute.

Se amesteca, apoi se poate servi!

Pentru taitei, se amesteca oul batut cu un praf de sare si faina cat sa rezulte un aluat putin mai tare, se pune aluatul in masina pentru paste, iar cand s-a intins suficient, se taie la dimensiunea dorita.

Pentru cine nu are astfel de masina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, se intinde pe masa o foaie subtire, se presara faina putin mai multa, se ruleaza si se taie de asemenea la dimensiunea dorita, iar cand se adauga in bors, se trec prin sita pentru eliminarea excesului de faina.

Pofta buna la bunatati de toamna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise