Aluatul de taitei:
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit ou de tara si taiteii au iesit o culoare galbuie ,frumoasa foc...Se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie fasii subtiri sau mai groase in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa la zvantat pana vor fi folositi.
Bucatile de carne se spala,se zvanta si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite complet cu apa.Dupa ce se ia toata spuma
formata se adauga ceapa curatata,spalata dar intreaga, telina, morcovul si albitura intregi sau taiate pe jumatate si se lasa sa fiarba la foc mic...Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga si ardeiul tocat marunt si se mai lasa la fiert .In momentul in care sunt fierte bine se scot intr-un castron atat carnea cat si albitura,telina,morcovul si ceapa,iar in zeama se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cateva minute,dupa care se toarna borsul clocotit in prealabil,dupa care se adauga inapoi carnea,zarzavatul tocat marunt si loboda taiata fasiute,se potriveste de sare,piper alb si se mai fierb cateva minute.
Daca este cazul se mai adauga bors sau apa in functie de consistenta si de gustul borsului.La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii